Skip to content

Den nemmeste (og lækreste) jordbærkage

26. juli 2012

 

Jeg har den nemmeste opskrift på lækker jordbærkage.

Du kan vælge at lave en enkelt bund, som skal dækkes af creme lavet af flødeskum og kagecreme, eller du kan vælge at lave dobbeltportion og lave det til en slags lagkage med creme imellem, creme foroven og til sidst pyntet med jordbær (eller andre frugter ex. nektariner)

Bund 1 stk.:

50 gr. smør
2 dl. havregryn
1½ dl. sukker
1 æg
1 spsk mel
½ tsk. vanillesukker
1 tsk. bagepulver

Smør smeltes og hæld det varmt over havregrynene. Tilsæt sukker, æg, mel, vanillesukker og bagepulver.
Dejen er ikke flydende, men virker tykker og skal smøres ud i en cirkel på bagepapir på bageplade.  Vær opmærksom på at dejen flyder ud til en større cirkel, når den kommer i ovnen. Bages i ovnen ca. 15-20 min. på 175 gr.
Konsistensen bliver ligesom en stor havregrynskage.  Køles af på bagerist og tages først af bagepapiret, når den er afkølet.

Velbekomme!!

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: