Supernem og lækker mirabelle-marmelade
Den nemmeste mirabelle-marmelade
Da jeg var barn elskede jeg at gå på mirabelle-rov, og bare grovspise mirabeller.
Jeg kan stadig lide at plukke mirabeller, men nu er det marmelade de bliver brugt til, og det er snart ved at være tid til at de er modne.
Denne opskrift er bare supernem:
Dette skal du bruge:
½ liter mirabeller
evt. 1 æble
vand til at skylle med og ca. 1 dl. til gryden
1-2 tsk. vanillesukker 100 g sukker
gryde
grydeske
syltetøjsglas
et dørslag
skål
Tid: ca.1 time til indsamling og kogning
Sådan gør du:
Hvis du har æble med, så skræl det og fjern kernehuset. Skær i små stykker og kom ned til mirabellerne.
Tilsæt sukker og kog blandingen uden låg. Det tager ca. 30 minutter indtil konsistensen bliver lidt tyk/cremet.
Sæt dørslaget over en stor skål og tøm gryden ned i dørslaget. Rør rundt, så både sten og skræller bliver i dørslaget og selve marmeladen kommer ned i skålen. Lad marmeladen køle lidt ned, inden den puttes på glas.
Smager fantastisk på en franskbrødsmad eller hjemmebagte boller!
Velbekomme!