Lækker lavendelsirup – det tager kun 30 minutter…
Mine lavendler i haven har været pragtfulde igen i år. Nu er de alle ved at være afblomstrede, men det lykkedes mig alligevel at samle nogle stykker, der stadig var friske til denne lavendelsirup.
Her til morgen har jeg forsøgt mig med at lave lavendelsirup. Det var rigtigt nemt og og tog alt i alt en halv time. Nu står min sirup og køler i køkkenet, og jeg glæder mig til at nyde den over min yoghurt i morgen.
Denne nemme opskrift er værd at anbefale:
2,5 dl vand
200 gr. sukker
To citroner (saften)
1 knust kardemommekapsel (alternativt meget lidt kardemommepulver)
1 spsk. lavendelblomster
1 spsk. lavendelblade.
Vand og sukker sættes i kog, resten af ingredienserne hældes i.
Kog til det tykner let (ca. 20 min. tog det), og derefter igennem en si.
Kan bruges til at dryppe over yoghurt, i teen, på pandekager, frugt eller bær.